Crumble aux fruits d'été avec crème anglaise

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

La garniture
  • de fraises coupées en deux
    200 g
  • de liqueur d'amande (opcjonalnie)
    50 g
  • de beurre en morceaux et un peu plus pour graisser
    30 g
  • de pommes pelées, épépinées, coupées en morceaux (2 cm)
    200 g
  • de mûres (voir conseil)
    200 g
  • de sucre
    100 g
Le crumble
  • de noisettes émondées
    50 g
  • d'amandes, entières, décortiquées
    50 g
  • de farine
    100 g
  • de flocons d'avoine
    50 g
  • de sucre
    90 g
  • de beurre en morceaux
    100 g
La sauce à la vanille (crème anglaise)
  • d'eau
    1000 g
  • de crème acidulée
    270 - 290 g
  • de lait entier
    230 g
  • œufs
    3
  • de sucre
    75 g
  • extrait de vanille
    1 ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 147 kcal / 613 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 71 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...