
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de pommes épluchées, épépinées et coupées en morceaux (2-3 cm)
- 2 cm de gingembre, frais épluché
- 1 œuf
- 30 g de sucre brut
- 80 g de farine d'épeautre
- 1 c. à café de poudre à lever
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre noir, moulu
- ½ c. à café cannelle, moulue
- ½ c. à café de clous de girofle, moulus
- 40 g d'huile végétale
- 1 c. à café d'extrait de vanille, naturel
- 120 g de mascarpone
- sucre glace pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 240.2 kcal / 1005.1 kJ
- Białko
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Sód
- 189.2 mg