
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions cut into halves
- 3 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 350 g water
- 1 sachet saffron powder
- 1 pinch fine salt plus extra to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper plus extra to taste
- 350 g tomatoes seeded and diced
- 80 g carrots diced
-
100
g fresh green peas
lub 100 g frozen green peas defrosted - 120 g fresh green beans cut into pieces
- 75 g courgettes diced
- 75 g yellow courgettes diced
- 1 tsp herbes de Provence, dried
- 200 g long-grain rice
- 100 g canned kidney beans rinsed under cold water
- ½ lemon juice only
-
60
g Kalamata olives, pitted
lub 60 g black olives, pitted - 60 g olives, pitted provençale style
- 1 tbsp fresh parsley leaves finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 391 kcal / 1649 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 55 g
- Błonnik
- 11 g