Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolle, tagliate a metà
- 3 spicchi di aglio
- 4 cucchiai di burro chiarificato
- 800 g di spezzatino di manzo (3 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato
- 30 g di farina
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 160 g di bacon a fette (2 cm)
- 1 foglia di alloro secca
- 1 chiodo di garofano
- 1 rametto rosmarino fresco
- 500 g vino rosso
- 230 g di funghi champignon
- 150 g di cipolline sott'aceto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2654 kJ / 635 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Minestrone con ceci
40 Min
Knöpfli all’aglio orsino
Brak ocen
Marmellata di prugne per la dispensa
55min
Salsiccia con salsa alle cipolle e verdure al forno
45 Min
Polenta con salsa alla panna e champignons
50 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Gulasch
3 Std.
Carne di manzo in salsa alla panna e funghi
1 Std.
Orecchiette e broccoli alla marinara
45 Min
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Spezzatino alla zurighese
50 Min