Tris di riso, pesce e verdure

Tris di riso, pesce e verdure

4.8 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 15 - 20 pomodori ciliegino a metà, a piacere
    1 - 2 pomodori pelati, a pezzi, a piacere
  • 320 g di riso Parboiled (cottura 18 minuti)
  • 1400 g di acqua
  • 150 g di piselli surgelati
  • 2 filetti di trota salmonata (400 g circa)
    2 filetti di pesce bianco, (400 g circa)
  • 150 g di gamberetti sgusciati
  • 1 limone (opcjonalnie) preferibilmente biologico, a fettine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 34 g
Kalorie 2406 kJ / 575 kcal
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 69.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...