Wersje kompatybilne
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g di filetto di pesce persico, con la pelle (4 filetti, 1 cm di spessore)
lub 400 g di filetto di trota con la pelle (4 filetti, 1 cm di spessore) -
1 ½
cucchiaio di salsa di pesce (20 g)
lub 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati -
2
cucchiaini di olio di sesamo tostato (10 g)
lub 20 g di olio extravergine di oliva - 7 - 8 rametti di aneto fresco, le foglioline
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza e il succo
- 500 g di acqua
-
600 - 700
g di chicchi di mais, freschi (5-6 pannocchie)
lub 600 - 700 g di mais dolce in scatola, scolato - 2 cucchiaino di sale
- 400 g di verdure miste, a rondelle (5 mm) o a cubetti (carote, broccoli, cavolfiore)
- 40 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1461 kJ / 350 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdure al vapore con salsa al curry
1 Std. 10 Min
Seppie con i piselli
35min
Polpette al sugo
45min
Biscotti al burro
50min
Orata al sale
40min
Dado vegetale
1h
Tajini di rana pescatrice con limone sotto sale
Brak ocen
Petto di pollo e zucchine
50min
Verdure al vapore
20min
Torta di spinaci e carote al vapore
Brak ocen
Orata in crosta di sale
35min
Insalata di patate
1h 5min