Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 teentjes knoflook
- 200 g witte kikkererwten, uit blik, uitgelekt
- 300 g rode bieten, gekookt
- 30 g citroensap, vers geperst
-
50
g tahin (sesampasta)
lub 50 g geroosterde sesamzaad - 1 tl fijn zout
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 snuifje currypoeder
- 1 snuifje gemalen komijn
Presentatie
- 24 Belgische witloof blaadjes (ong. 2-3 stronken)
- 200 g rode bieten, gekookt en in dunne schijfjes gesneden
- 1 scheutje extra vergine olijfolie
- tl vers gemalen zwarte peper
- 1 el geroosterde sesamzaad
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 7.35 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dille en feta flatbread
1 Std. 20 Min
Thaise rode curry
1 Std.
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50 Min
Worteltaart smoothie bowl
10 Min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min
Linzen, champignons en notenpasteitjes
Brak ocen
Vijgenmosterd
25 Min
Banaan en rogge ontbijt flatbreads
1 godz. 35 min
Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
40 Min
Vegetarische chili
1h 5min
Falafel met rode bieten hummus
20 Min
Wortelsalade met sesamcrackers
1 Std.