Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 teentjes knoflook
- 200 g witte kikkererwten, uit blik, uitgelekt
- 300 g rode bieten, gekookt
- 30 g citroensap, vers geperst
-
50
g tahin (sesampasta)
lub 50 g geroosterde sesamzaad - 1 tl fijn zout
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 snuifje currypoeder
- 1 snuifje gemalen komijn
Presentatie
- 24 Belgische witloof blaadjes (ong. 2-3 stronken)
- 200 g rode bieten, gekookt en in dunne schijfjes gesneden
- 1 scheutje extra vergine olijfolie
- tl vers gemalen zwarte peper
- 1 el geroosterde sesamzaad
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 7.35 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble met peren en crème van ricotta
1 Std.
Moussaka met linzen
2 Std. 20 Min
Zoetzure tempé
Brak ocen
Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler
1j 25 menit
Iers sodabrood
Brak ocen
Falafel met rode bieten hummus
20min
Chutney van veenbessen en rozemarijn
45 Min
Russische rode bietensalade
1sa 10 dk
Wortelsalade met sesamcrackers
1 Std.
Rode bietensap
10 Min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1sa 10 dk
Basilicumpesto
10 Min