Wersje kompatybilne
Asperges, Parmezaanse kaas, rijst en citroensabayon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 1200 g water
- 1 tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
- 200 g basmatirijst
- 500 - 700 g groene asperges
- 40 g extra vergine olijfolie
Citroensabayon
- 4 eierdooiers
- ½ tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 10 g citroensap, vers geperst
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Spinazierisotto met asperges
40min
Zalm en venkel risotto
25 min
Zalmfilet met boekweit en asperges
40min
Pompoensoep
35 Min
Pomelo croustades met sabayon en zwarte sesam
Brak ocen
Forel met hollandaisesaus
50min
Citroenijs
8 godz. 30 min
Bevroren veenbessen margarita
5 min
Gevulde kerstomaten met geitenkaas en prosciutto
1h 30min
Balsamicozalm met courgettenoedels
25 min
Omelet van eiwit
35 Min
Kabeljauw met citrusboter
50min