Wersje kompatybilne
Asperges, Parmezaanse kaas, rijst en citroensabayon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 1200 g water
- 1 tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
- 200 g basmatirijst
- 500 - 700 g groene asperges
- 40 g extra vergine olijfolie
Citroensabayon
- 4 eierdooiers
- ½ tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 10 g citroensap, vers geperst
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45min
Spinazierisotto met asperges
40 min
Bessenjamtaart
2h 35 min
Zijden tofu cheesecake
Brak ocen
Stoofpot van zwarte bonen met spiegeleieren en maïstortilla's
16 godz.
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50 min
Kruiden en Cashew dip
8h 10 min
Groentesoep, eieren in een potje met spinazie
Brak ocen
Gevulde kerstomaten met geitenkaas en prosciutto
1 godz. 30 min
Energierepen met granen en gedroogd fruit
2 godz. 30 min
Asperge ovenschotel
1 godz. 30 min
Forelmousse
5min