Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
De crackers
- 100 g bloem
- 40 g boter, koud, in stukken
- 2 el sesamzaad, zwart
- ¼ tl zout
- 2 el water
De wortelsalade
- 450 g wortelen, gepeld, in stukken (3 cm)
-
70
g gedroogde vijgen, in 4 gesneden
lub 70 g dadels, ontpit, gehalveerd - 60 g walnoot, gehalveerd
- 4 el olijfolie
- 3 el witte balsamico azijn
-
2
tl Ras el Hanout
lub 2 tl currypoeder - ½ tl zout
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2146 kJ / 517 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koolsla
10 dk
Rode bietensalade
10 dk
Waldorfsalade op witloofblaadjes
30 dk
Paprika's in zoetzure saus
30 dk
Groentesticks met dipsaus en volkorenbroodjes
Brak ocen
Cassoulet van bonen met walnotenpesto
4 godz. 30 min
Hummus van rode biet
10 dk
Vijgenmosterd
25 min
Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
1 godz. 40 min
Banaan en rogge ontbijt flatbreads
1 Std. 35 Min
Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
40 min
Falafel met rode bieten hummus
20 min