Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
De crackers
- 100 g bloem
- 40 g boter, koud, in stukken
- 2 el sesamzaad, zwart
- ¼ tl zout
- 2 el water
De wortelsalade
- 450 g wortelen, gepeld, in stukken (3 cm)
-
70
g gedroogde vijgen, in 4 gesneden
lub 70 g dadels, ontpit, gehalveerd - 60 g walnoot, gehalveerd
- 4 el olijfolie
- 3 el witte balsamico azijn
-
2
tl Ras el Hanout
lub 2 tl currypoeder - ½ tl zout
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2146 kJ / 517 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rode kool en appel salade met knapperige feta en kruidenpesto
30 Min
Havermoutpap met vers fruit
15min
Banaan en rogge ontbijt flatbreads
1h 35min
Maanzaad pannenkoeken met rabarbercompote
55min
Pikante wortelbeignets met yoghurtdip
1 Std. 30 Min
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50 Min
Hummus van rode biet
10min
Russische rode bietensalade
1 Std. 10 Min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min
Koolsla
10min
Aardappelkoekjes
45 Min
Rode bietensalade
10min