Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bessenjam
- 1 citroen
-
500
g gemengde verse bessen (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)
lub 500 g gemengde bessen, diepvries (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips) - 250 g ruwe rietsuiker
- 1 vanillestokje, in de lengte opengespleten, merg uitgeschraapt
Het deeg
- boter om in te vetten
- 1 citroen, enkel de zeste, zonder wit
- 3 eierdooiers
- 100 g suiker
- 1 snuifje zout
- 150 g boter, gekoeld, in stukken
- 30 g melk, om te bestrijken
- kokos, geraspt, ongezoet, geroosterd, om te garneren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1453 kJ / 346 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rijst met groentemix
55min
Crumble met peren en crème van ricotta
1h
Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
1 godz. 40 min
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 min
Quenelles met waterkerssaus
2 Std. 45 Min
Glutenvrije broodjes zonder granen
1h 20min
Antioxidantenboost
10 Min
Gestoomde chocoladecake met slagroom
1 godz. 10 min
Asperges, Parmezaanse kaas, rijst en citroensabayon
1h
Kippenbouillon met broodknoedels
1h 5min
Eenvoudige appeltaart
45 min
Wraps met jalapeño, kip en sla
30 min