Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bodem
- 120 g ongezouten boter, zachte boter
- 120 g zelfrijzende bloem
- 120 g ruwe rietsuiker
- 80 g gedroogde, geraspte kokosnoot
Karamelvulling
- 790 g gecondenseerde melk
- 120 g ongezouten boter, zachte boter
- 100 g suikerstroop
Topping
- 150 g pure chocolade, in stukken (3-4 cm)
- 20 g ongezouten boter, zachte boter
- grof zout, om te bestrooien
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1203 kJ / 286 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frangipanetaart
1h 25min
Karamelsaus
1 Std. 30 Min
Citroenmeringuetaart
2 godz. 30 min
Taart van appelcrumble en meringue
2 Std.
Chocolade sneeuwballen
1hod.
Driedubbele chocoladetaart
2 godz. 30 min
Garnaal en zoete aardappel beignets
55 Min
Lemon curd
20 Min
Driekoningentaart met ananas en gezouten karamel
Keine Bewertungen
Mediterrane kippenpastei
50 Min
Kruimeldeeg
5 dk
Vanille yoghurt
12h 20min