Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bodem
- 120 g ongezouten boter, zachte boter
- 120 g zelfrijzende bloem
- 120 g ruwe rietsuiker
- 80 g gedroogde, geraspte kokosnoot
Karamelvulling
- 790 g gecondenseerde melk
- 120 g ongezouten boter, zachte boter
- 100 g suikerstroop
Topping
- 150 g pure chocolade, in stukken (3-4 cm)
- 20 g ongezouten boter, zachte boter
- grof zout, om te bestrooien
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1203 kJ / 286 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basis karamel
25min
Chocoladereep likeur
15min
Snelle chocolade amandel fudge
Brak ocen
Chocoladetaart en gezouten karamel
3h 15min
Witte chocolade en amandel brownies
1h
Chia- en quinoatortilla’s met een trio van dips
1 Std. 45 Min
Gezouten-Karamelijs
14 Std.
Taart van pindakaas en chocolade
1 Std. 20 Min
Taart van appelcrumble en meringue
2 Std.
Eenvoudige appeltaart
45min
Pulled pork met gestoomde broodjes
3 Std.
Citroenmeringuetaart
2h 30min