Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g rode wijn (bv. Beaujolais of Dolcetto)
- 100 g suiker
- 1 tl honing
- 2 kaneelstokjes (ong. 5 g)
- 3 kruidnagels
- 800 g peren, geschild, in vier gesneden en klokhuis verwijderd
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Peren in rode wijn
5 Std.
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
1h 10min
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45 Min
Varkenshaasje met zuurkool en aardappelpuree
1h 10min
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
Brak ocen
Chutney van veenbessen en rozemarijn
45 Min
Zalm mozaïek
Brak ocen
Mini panettone
Brak ocen
Caramel vanille bourbon saus
Brak ocen
Amaretti van abrikoos
40 min
Venusschelpen op zeemanswijze
30 min
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35 Min