Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olijfolie
- 55 g amandelen, gepeld
- 220 g maïzena (zetmeel)
- 110 g glutenvrij witte bloem
- 2 ½ tl instantgist
- 2 tl suiker
- 2 tl xanthaangom (optioneel)
- 2 tl fijn zout
- 310 - 350 g water
- g olijfolie, plus extra om in te vetten en te besprekelen
- 1 takje verse rozemarijn, enkel de naalden
- 1 tl grof zout
- g olijfolie, plus extra om in te vetten en te besprenkelen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 633.8 kJ / 151.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rijstsalade
1 Std.
Penne met mosselen
1h 5 min
Vegan pudding
15 Min
Meel van ontbijtgranen of peulvruchten
Brak ocen
Driekoningentaart 100% chocolade
1h 35 min
Rogge flatbreads
Brak ocen
Havermoutrepen met kaas
45 Min
Taboulé met quinoa en tonijn
40 Min
Glutenvrije broodjes zonder granen
1h 20min
Couscous met abrikozen, hazelnoten, feta en groentemengeling
1sa 15 dk
Chai latte parfait
15h 5 min
Sous-vide peren met kaneel
2 Std. 5 Min