Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 100 g suiker
- 30 g amandelen
- 200 g boter, ongezouten, in stukjes gesneden, plus iets extra voor het invetten
- 340 g meel
- 1 ei
- 1 snuifje zout
- 1 ½ tl vanillesuiker, huisgemaakte
Citroenvulling
- 150 g suiker
- 3 - 5 citroenen, bij voorkeur biologisch, schil en sap
- 1 ei
- 4 eierdooiers
- 100 g boter, ongezouten, in stukken gesneden
Meringuetopping
- 160 g suiker
- 4 eiwitten
- 1 snuifje zout
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lactose- en eivrije cookies met chocolade
20 min
Paashaas macarons
Brak ocen
Rode en groene kerstkoekjes
2 Std. 20 Min
Pistache en amandel filo spiraal
Brak ocen
Napolitaanse cake
Brak ocen
Proteïnepudding
6h 35 min.
Quinoakoekjes
1 Std.
Kwarktaartjes met pistache en mango
2h 30min
Taart van appelcrumble en meringue
2 Std.
Gebakken kaastaart
3h 10 min
Flatbread gevuld met mozzarella
45 Min
Cheesecake (gebakken)
7h 20min