Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 100 g suiker
- 30 g amandelen
- 200 g boter, ongezouten, in stukjes gesneden, plus iets extra voor het invetten
- 340 g meel
- 1 ei
- 1 snuifje zout
- 1 ½ tl vanillesuiker, huisgemaakte
Citroenvulling
- 150 g suiker
- 3 - 5 citroenen, bij voorkeur biologisch, schil en sap
- 1 ei
- 4 eierdooiers
- 100 g boter, ongezouten, in stukken gesneden
Meringuetopping
- 160 g suiker
- 4 eiwitten
- 1 snuifje zout
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zoet kruimeldeeg
1h 50min
Panna cotta
6h 15min
Citroencake
2h
Taart van appelcrumble en meringue
2h
Gezouten karameltaart
2 godz. 40 min
Cheesecake (ongebakken)
5 Std. 30 Min
Brownies
50 min
Peperkoekkoekjes
2h 20min
Gebakken kaastaart
3 godz. 10 min
Flans van geitenkaas met yoghurtsaus en prei
45 Min
Lentetaart met yoghurt
5 godz. 15 min
Snelle kaassoufflés
45 Min