Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g melk
- ½ kubus verse gist (20 g)
- 50 g suiker
- 350 g bloem, plus extra om te bestrooien
- 50 g ongezouten boter, in stukken
- 1 ei
- 1 snuifje fijn zout
- bloem
- 2 el bloemsuiker
- ½ - 1 tl kaneel
- 1300 - 1500 g pruim, gehalveerd
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide varkenswangetjes in rode wijn
8 Std. 45 Min
Kerst stol
2 Std. 20 Min
Zoet Marokkaans gebak (Briouettes)
35min
Pitabrood
2 Std.
Rugelach met pistache-halva
Brak ocen
Perzik-abrikoos zomerlekkernij
Brak ocen
Sinaasappel-currydressing
10 min
Peren in rode wijn
5 Std.
Mediterraanse gebakjes
Brak ocen
Flans van geitenkaas met yoghurtsaus en prei
45min
Gepaneerde hamburger van kalkoen en spinazie
35min
Groentensaus voor pasta
40min