Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Witte chocolade mousse
- 70 g 'Crêpe Dentelle' koekjes
- 200 g room, min. 30% vet, koud
- 100 g witte chocolade, in stukken
- ¼ vanillestokje, geschraapt
- 200 g roomkaas
Sous-vide aardbeien
- 400 g aardbeien, gehalveerd
- ¼ tl gemalen kaneel (opcjonalnie)
- 2 stukken sinaasappelzeste (1 cm x 3-4 cm)
- 1500 g water ongeveer, aan te passen indien nodig
- 30 g vers geperst citroensap (½ citroen)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1615 kJ / 386 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 159 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vruchtensaus (coulis)
10min
Taart van appelcrumble en meringue
2sa
Crumble met peren en crème van ricotta
1h
Chocolade salami
3 godz. 10 min
Rosbiefrolletjes met mozzarella en tomatenvulling
2 godz. 30 min
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35 min
Taartje met chocolade-praliné
Brak ocen
Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets
1h 45 min
Toffees
2sa
Witte chocolade en amandel brownies
1h
Fruit minestrone met saffraan crème
40 min
Sous-vide peren met kaneel
2h 5 min