Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse

Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse

4.3 7 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porties

Składniki

Witte chocolade mousse
  • 'Crêpe Dentelle' koekjes
    70 g
  • room, min. 30% vet koud
    200 g
  • witte chocolade in stukken
    100 g
  • vanillestokje geschraapt
    ¼
  • roomkaas
    200 g
Sous-vide aardbeien
  • aardbeien gehalveerd
    400 g
  • gemalen kaneel (opcjonalnie)
    ¼ tl
  • sinaasappelzeste (1 cm x 3-4 cm)
    2 stukken
  • water ongeveer, aan te passen indien nodig
    1500 g
  • vers geperst citroensap (½ citroen)
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 159 mg
Białko 7 g
Kalorie 1615 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...