Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse
TM6

Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse

4.3 (7 ocen)

Składniki

Witte chocolade mousse

  • 70 g 'Crêpe Dentelle' koekjes
  • 200 g room, min. 30% vet, koud
  • 100 g witte chocolade, in stukken
  • ¼ vanillestokje, geschraapt
  • 200 g roomkaas

Sous-vide aardbeien

  • 400 g aardbeien, gehalveerd
  • ¼ tl gemalen kaneel (opcjonalnie)
  • 2 stukken sinaasappelzeste (1 cm x 3-4 cm)
  • 1500 g water ongeveer, aan te passen indien nodig
  • 30 g vers geperst citroensap (½ citroen)

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1615 kJ / 386 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
29 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
1.5 g
Sód
159 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy