Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 250 g rijpe tomaten (ong. 2-3 tomaten), ontpit, in vier gesneden
- 1 verse jalapeñopeper, gehalveerd (facultatief)
- 80 g rode ui
- 1 el limoensap
- ½ tl zout
Zure "room"
- 100 g rauwe cashewnoten
- 100 g pijnboompitten
- 60 g citroensap
- 150 g water
- 1 - 2 snuifjes zout naar smaak
Avocado dip
- 2 avocado's, enkel het vruchtvlees
- 1 - 2 tl limoensap
- 1 - 2 snuifjes zout
- 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper
Opbouw
- 400 g Mexicaanse bonenpuree (refried beans), uit blik
- ½ ijsbergsla, versnipperd
- 150 g vegan kaas, geraspt
- verse korianderbladeren, voor het garneren
- maïschips, om op te dienen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1502.8 kJ / 357.8 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolade toffee cake
2h
Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen
50min
Uiensoep
1h
Gorgonzola spread
Brak ocen
Chocolade hazelnootpasta
2h
Zoete maïs en chorizo 'Chowder'
Brak ocen
Canapé met ei
10 min
Romige erwtensoep
40min
Erwtensoep met gember, zalm met citroen en broccoli
50min
Dunne grissini
Brak ocen
Tomatenketchup
1h 15 min
Pasta in tomatensaus met ham en chorizo
35 Min