Mexicaanse dip in laagjes

Mexicaanse dip in laagjes

4.0 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
10 porties

Składniki

Salsa
  • rijpe tomaten (ong. 2-3 tomaten), ontpit, in vier gesneden
    250 g
  • verse jalapeñopeper gehalveerd (facultatief)
    1
  • rode ui
    80 g
  • limoensap
    1 el
  • zout
    ½ tl
Zure "room"
  • rauwe cashewnoten
    100 g
  • pijnboompitten
    100 g
  • citroensap
    60 g
  • water
    150 g
  • zout naar smaak
    1 - 2 snuifjes
Avocado dip
  • avocado's enkel het vruchtvlees
    2
  • limoensap
    1 - 2 tl
  • zout
    1 - 2 snuifjes
  • gemalen zwarte peper
    1 - 2 snuifjes
Opbouw
  • Mexicaanse bonenpuree (refried beans) uit blik
    400 g
  • ijsbergsla versnipperd
    ½
  • vegan kaas geraspt
    150 g
  • verse korianderbladeren voor het garneren
  • maïschips om op te dienen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 9 g
Kalorie 1502.8 kJ / 357.8 kcal
Tłuszcz 27.3 g
Błonnik 7.2 g
Węglowodany 18.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...