Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g verse spinaziebladeren, roughly chopped as needed
- 100 g gedroogde kikkererwten
- 800 g water
- 1 tl zout
- 200 g uien, cut in pieces (3 cm)
- 30 g olijfolie
- 250 g wortelen, cut in pieces (3 cm)
- 3 teentjes knoflook
- 100 g rapen, cut in pieces (3 cm) (opcjonalnie)
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 408 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Pompoensoep
35 Min
Moussaka met linzen
2 godz. 20 min
Driegangen maaltijd voor twee
1h 15min
Perziken en pruimen 'Cobbler'
1 Std.
Paella met kidneybonen
55min
Indiase groentencurry
50 Min
Aziatische groentesoep met tofu
1 Std. 30 Min
Volkorenpasta met garnalen en crème van kikkererwten
35 Min
Rode bietensap
10min
Koolsoep
50 Min
Huzarensalade
25min
Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
1 Std. 10 Min