Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pulled pork
- 140 g red onion, cut into halves
- 20 g olive oil
- 1 - 2 tbsp taco seasoning (see Tips)
- 20 g rice malt syrup
- 50 g apple cider vinegar
- 40 g Worcestershire sauce
- 20 g soy sauce
- 400 g canned chopped tomatoes
- 50 g tomato paste
- 900 g pork loin, cut into cubes (3 cm)
- 1 ½ tbsp cornflour
Salad and assembly
- 1 red apple, cut into thin slices (see Tips)
- 1 fennel bulb, cut into thin slices (see Tips)
- 60 g rocket
- bread, of choice (see Tips)
- 1 avocado, flesh only, cut into thin slices
- sour cream, to serve
- fresh coriander leaves, to serve
- 1 lime, cut into wedges (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3969.8 kJ / 945 kcal
- Białko
- 58.9 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 14.1 g
- Sód
- 1811.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5 min
Layered lamb curry
1h
Thai chicken wraps
40min
Quinoa crumbed fish with slaw
2 Std.
Caprese hasselback chicken
40min
Slow cooked Mexican beef
1h 30 min
Asian beef salad with peanut dressing
30min
Lamb kleftiko
4 Std.
Cajun chicken schnitzel and slaw
45 min
Turkey taco salad bowl
15min
Thai beef salad
1 Std. 20 Min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1 Std. 15 Min