Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 tsp dried wakame seaweed flakes
- 500 g sweet potato, peeled and cut into wedges (2 cm thick)
- 3 tsp extra virgin olive oil, plus 20 g extra
- ¼ tsp sesame oil
- 225 g sesame seeds
- 1 garlic clove
- 180 g onion, cut into slices
- 2 eggs
- 2 tsp tamari
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 10 sprigs fresh coriander leaves only, roughly chopped
- vegetable oil, to fry
- sauce of choice, to serve
- mixed salad leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1359.1 kJ / 323.6 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 75.6 mg
Alternatywne przepisy
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1h 40min
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 Std. 10 Min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter)
55 min
Gwinganna polenta with vegetables
1 Std. 10 Min
Soba noodle and tofu salad
35min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1 Std.
Cauliflower hummus with green vegetables
1 Std.
No-waste veggie bolognese (TM6)
3 Std.
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 Std. 20 Min
Mushroom and kale risotto
55 min