
Wersje kompatybilne
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lobster
- ice cubes
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail uncooked (see Tips)
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots cut into halves
- 10 g fresh tarragon leaves only
- 10 g fresh chives cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt to taste
- ground black pepper to taste
Bread salad
- 20 g red capsicum cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 20 g extra virgin olive oil
- ground black pepper to taste
- 1 slice sourdough bread crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk cold
- sea salt to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper to taste
Serving
- salmon caviar to serve (optional)
- eschalot finely diced, to garnish
- extra virgin olive oil to drizzle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 541.7 kcal / 2275.2 kJ
- Białko
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 44.8 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Sód
- 1304.7 mg