Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded
- ½ tsp salt
- 2 tomatoes (approx. 300 g), deseeded and cut into quarters
- 1 tsp lemon juice
Crab Filling
- 10 sprigs coriander (roots, stalks and leaves)
- 1 tsp grated lemon zest
- 1 garlic clove
- ½ tsp salt
- 1 fresh red chilli, trimmed and cut into halves
- 1 pinch ground cumin
- 300 - 400 g cooked crab meat
- 8 sheets filo pastry
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 719.1 kJ / 171 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Frozen strawberry mousse with cream cheese topping
1h 10min
Jambalaya
35 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min
Semi-freddo with marbled kiwi coulis
4h 20min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Zucchini bites with charred tomato dressing
50 min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50min
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
4sa 30 dk
Brussels sprouts with lime crumb
20 min
Earl Grey and whisky glaze
1h
Frozen mojito cheesecake
24hod. 25min
Spiced garlic prawns and calamari
15min