
Wersje kompatybilne
Moroccan chicken and couscous salad with sweet potato soup
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capsicum and sun-dried tomato dressing
- 30 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 100 g sun-dried tomatoes or semi sun-dried tomatoes, drained
- ½ red capsicum deseeded and cut into quarters
- 120 g raw cashew nuts
- 70 g olive oil
- 20 g white vinegar
- 100 g lemon juice (approx. 2-3 lemons)
Moroccan chicken salad and sweet potato soup
- 400 g pumpkin peeled and cut into cubes (1 cm)
- 520 g chicken breast fillets cut into cubes (2 cm)
- 160 g couscous rinsed and drained
- 4 sprigs fresh coriander leaves only
- 520 g sweet potatoes peeled and cut into pieces (4-5 cm)
- 130 g dried red lentils
- 1250 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tip)
- ⅛ tsp sea salt to taste
- ⅛ tsp ground black pepper to taste
- 150 - 200 g fresh baby spinach leaves
- 50 g dried cranberries or raisins (approx. 2 tbsp)
- 8 dried apricots cut into pieces
- 6 sprigs fresh mint or fresh coriander, leaves only, finely chopped
- 3 spring onions/shallots cut into thin slices
- 400 g canned chickpeas or canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- sea salt to taste
- ground black pepper to taste
- 7 fresh basil leaves, finely torn, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 734.2 kcal / 3083.6 kJ
- Białko
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Węglowodany
- 72.1 g
- Błonnik
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Sód
- 472.2 mg