Mille-feuille pomme-safran

Mille-feuille pomme-safran

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • de farine et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • beurre, non salé (du lait de vache) congelé, en morceaux
    150 g
  • d'eau froide
    75 g
La crème vanille au safran
  • feuilles de gélatine (et un récipient d’eau froide)
    2
  • de lait
    250 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de fécule de maïs
    30 g
  • de sucre vanillé
    75 g
  • de safran en poudre (0,1 g)
    1 sachet
  • de crème, 35 % m.g.
    250 g
La compote de pomme
  • de pommes épluchées et en morceaux
    850 g
  • beurre, non salé (du lait de vache)
    50 g
  • d'agar-agar (1 sachet)
    2 g
  • de sucre de canne complet
    30 g
  • safran, en poudre (0,1 g)
    1 sachet
  • sucre glace
    50 g

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 654 kcal / 2734 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 44.8 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...