![Chocolats pralinés à la liqueur Chocolats pralinés à la liqueur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1569762E-E08E-4521-914E-94FB2405CA3C/Derivates/BEAAE9C2-9312-41FD-85D4-AAEB249AADEA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de biscuits à la cuillère, coupés en deux
- 150 g de liqueur à la crème de whisky (par ex. Baileys)
-
150
g de chocolat de couverture au lait, en morceaux
lub 150 g de chocolat noir extrafin 50% de cacao, en morceaux - 3 c. à soupe de cacao en poudre (toutes sortes) (environ 90 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 149 kJ / 36 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Focaccia au romarin
2 Std. 30 Min
Nœud au lard
2h 10min
Glace à la vanille
12 Std.
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Pain de mie
3 Std.
Coquins de Linz
3h 15min
Knöpfli
50 Min
Biscuits aux amandes
40 Min
Biscuits fourrés type Oréo®
3 Std. 50 Min
Bouillon de légumes en poudre
5 Std.
Pains de Saint-Gall
26 godz. 30 min
Tourte aux noix de l'Engadine
1 Std. 15 Min