Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 70 g de beurre, mou, coupé en morceaux
- 150 g de lait
-
½
cube de levure boulangère fraîche, émiettée (env. 20 g)
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (env. 7 g) - 30 g de sucre
- 300 g de farine
- ½ c. à café de sel
Garniture
- 300 g de noisettes, décortiquées, non émondées, entières
- 120 g de sucre
- 20 g de beurre, mou
- 50 g d'eau
- ½ c. à café de cannelle moulue
- 1 œuf, battu, pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2349 kJ / 561 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hiboux en fromage
Brak ocen
Meringues de l'Emmental
2h 15min
Pain aux poires
Brak ocen
Torta della nonna
4h
Brownies
45min
Macarons au caramel
1 Std. 50 Min
Soft ice vanille
13 godz.
Croissants aux noisettes
1h 40min
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Gâteau du Vully
2 Std. 30 Min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h