Dacquoise praliné au chocolat

Dacquoise praliné au chocolat

3.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions

Składniki

La dacquoise
  • d'amandes en poudre
    135 g
  • de sucre glace
    150 g
  • blancs d'œufs
    5
  • de sucre
    50 g
  • de pralin (cf. conseil)
    40 g
La ganache chocolat
  • de chocolat noir extrafin, 70% de cacao en morceaux
    250 g
  • de crème, 35 % m.g. très froide
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 519 kcal / 2165 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...