Dacquoise praliné au chocolat
TM5 TM6

Dacquoise praliné au chocolat

3.0 (2 oceny)

Składniki

La dacquoise

  • 135 g d'amandes en poudre
  • 150 g de sucre glace
  • 5 blancs d'œufs
  • 50 g de sucre
  • 40 g de pralin (cf. conseil)

La ganache chocolat

  • 250 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao en morceaux
  • 250 g de crème, 35 % m.g., très froide

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2165 kJ / 519 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
34 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy