Dacquoise praliné au chocolat

Dacquoise praliné au chocolat

3.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions

Składniki

La dacquoise
  • 135 g d'amandes en poudre
  • 150 g de sucre glace
  • 5 blancs d'œufs
  • 50 g de sucre
  • 40 g de pralin (cf. conseil)
La ganache chocolat
  • 250 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao en morceaux
  • 250 g de crème, 35 % m.g. très froide

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 2165 kJ / 519 kcal
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...