![Dacquoise praliné au chocolat Dacquoise praliné au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/102290.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La dacquoise
- 135 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace
- 5 blancs d'œufs
- 50 g de sucre
- 40 g de pralin (cf. conseil)
La ganache chocolat
- 250 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao en morceaux
- 250 g de crème, 35 % m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2165 kJ / 519 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à la crème
45 Min
Mud cake
2h 30min
Pâte à tartiner choco-noisette
15 dk
Pain aux tomates et basilic
1 godz. 45 min
Assortiment de truffes au chocolat
45 Min
Gianduja Choco Passion
Nenhuma avaliação
Brownies
1 Std.
Tourte aux amandes et chocolat blanc
2 godz. 50 min
Mille-feuilles
2h 25 min
Volcan au chocolat
15 dk
Croquant au chocolat
15 Std.
Sirop de thé froid
25 Min