Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La dacquoise
- 135 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace
- 5 blancs d'œufs
- 50 g de sucre
- 40 g de pralin (cf. conseil)
La ganache chocolat
- 250 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao, en morceaux
- 250 g de crème, 35 % m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2165 kJ / 519 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frites torsadées et sauce à l’ail
45min
Torta della nonna
4h
Capuns des Grisons (Spécialité grisonne)
35min
Tarte fine aux deux chocolats et fruits rouges
4h 20min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Macarons au caramel
1h 50 min.
Mille-feuille pomme-safran
Brak ocen
Pavé au chocolat épicé
12 godz.
Tourte aux noix de l'Engadine
1h 15min
Roulade au citron
3 Std.
Bavarois aux 3 chocolats
4h
Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion
6 Std. 40 Min