Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'edam, en morceaux
- 200 g de farine
- 120 g de beurre, froid, en morceaux
- 1 œuf
- ½ - 1 c. à café de sel
- du cumin, pour saupoudrer (opcjonalnie)
- du sésame, pour saupoudrer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 337 kJ / 80 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Pain sandwich
3h
Pains de Saint-Gall
26 godz. 30 min
Fougasse de mardi gras
2 Std.
Crêtes de coq
24sa
Sauce automnale
10min
Focaccia croustillante
2h 10min
Focaccia aux oignons
2h 20min
Biscuits fourrés type Oréo®
3 godz. 50 min
Pain aux graines de lin
1 Std. 30 Min
Pain au vin rouge et aux noix
15h 30min
Grissini
1h 20min