Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską

Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską

4.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji

Składniki

  • wody
    700 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • kapusty włoskiej bez twardych części, pokrojonej na ok. 2,5 cm kawałki
    120 g
  • marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 2 cm)
    40 g
  • cukinii pokrojonej w ok. 1,5 cm kostkę
    70 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    35 g
  • masła
    10 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • omułków, świeżych, oczyszczonych
    500 g
    500 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    100 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekanej
    1 łyżka
  • szafranu, mielonego
    1 szczypta
  • pieprzu białego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • mąki pszennej
    2 łyżeczki
  • ciasta francuskiego (o wym. 40 x 23 cm)
    2 opakowania
  • białko roztrzepane, do posmarowania ciasta
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 245 kcal / 1029 kJ
Białko 14.9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 17.6 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...