![Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/50027_0-618-3476-3476.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 120 g kapusty włoskiej, bez twardych części, pokrojonej na ok. 2,5 cm kawałki
- 40 g marchewki, pokrojonej w słupki (0,5 x 2 cm)
- 70 g cukinii, pokrojonej w ok. 1,5 cm kostkę
- 35 g szalotki, przekrojonej na pół
- 10 g masła
- 100 g białego wytrawnego wina
- 500 g omułków, świeżych, oczyszczonych
- 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanej
- 1 szczypta szafranu, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
- 2 łyżeczki mąki pszennej
- 2 opakowania ciasta francuskiego (o wym. 40 x 23 cm)
- 1 białko, roztrzepane, do posmarowania ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1029 kJ / 245 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa miso
45 Min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 Std. 30 Min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Purée z kapusty i kasztanów
35 Min
Makaron bezjajeczny
1 Std. 35 Min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 Std. 20 Min
Ananasowe paczuszki
1 Std.
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1h 40min
Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym
1h 15min
Pierożki shaomai
2小时
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 Std. 10 Min