
Urządzenia i Akcesoria
Pudding migdałowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
migdałów40 g
-
mleka500 g
-
masy marcepanowej pokrojonej na kawałki70 g
-
soli1 szczypta
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
kaszy manny50 g
-
dżemu morelowego plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 6 łyżek)30 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego20 - 25 g
-
moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na 5 mm kawałki, do posypania12
-
migdałów, w płatkach uprażonych na suchej patelni, do posypania2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
266.2 kcal /
1113.7 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
37.3 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
65.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska