Pudding migdałowy
TM6 TM5

Pudding migdałowy

4.5 ( 29 ocen )

Składniki

  • 40 g migdałów
  • 500 g mleka
  • 70 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
  • 50 g kaszy manny
  • 30 g dżemu morelowego plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 6 łyżek)
  • 20 - 25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 12 moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na 5 mm kawałki, do posypania
  • 2 łyżki migdałów, w płatkach uprażonych na suchej patelni, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
266.2 kcal / 1113.7 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
11.1 g
Węglowodany
37.3 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
65.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy