Pudding migdałowy

Pudding migdałowy

4.5 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • migdałów
    40 g
  • mleka
    500 g
  • masy marcepanowej pokrojonej na kawałki
    70 g
  • soli
    1 szczypta
  • skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżeczka
  • kaszy manny
    50 g
  • dżemu morelowego plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 6 łyżek)
    30 g
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    20 - 25 g
  • moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na 5 mm kawałki, do posypania
    12
  • migdałów, w płatkach uprażonych na suchej patelni, do posypania
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 266.2 kcal / 1113.7 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 65.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...