
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g migdałów
- 500 g mleka
- 70 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
- 50 g kaszy manny
- 30 g dżemu morelowego plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 6 łyżek)
- 20 - 25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 12 moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na 5 mm kawałki, do posypania
- 2 łyżki migdałów, w płatkach uprażonych na suchej patelni, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 266.2 kcal / 1113.7 kJ
- Białko
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Sód
- 65.5 mg