
Urządzenia i Akcesoria
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
Dressing tahini (raw)
-
ziaren sezamu, białego50 g
-
oleju sezamowego z pierwszego tłoczenia30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego35 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin30 g
-
sosu sojowego10 g
-
kolendry, świeżej tylko liście1 - 2 gałązki
-
ząbka czosnku½
Sałatka
-
czerwonego buraka pokrojonego na 2-3 cm kawałki130 g
-
cukinii pokrojonej na 2-3 cm kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki100 g
-
selera naciowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki80 g
-
awokado pokrojonego na 2-3 cm kawałki½
-
cykorii czerwonej, porwanej w paski2 - 3 liście
-
maku1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
294.2 kcal /
1230.8 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
202.5 mg