Urządzenia i Akcesoria
Pikantny chutney marchewkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 słoiki
Składniki
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
5 - 7 gałązek natki pietruszki, świeżej
-
30 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
skórka z 1 cytryny sparzonej
-
40 g papryczek chili, świeżych pokrojonych na kawałki
-
900 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
55 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
200 g białego octu winnego
-
100 g wody
-
150 - 200 g cukru trzcinowego
-
65 g miodu wielokwiatowego
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1033.3 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
1501.5 kJ /
358.9 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
88.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta marchewkowa z figami
2 godz. 30 min
Ketchup
1 godz.
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30 min
Relish ogórkowy
1 godz. 30 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min