
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 5 - 7 gałązek natki pietruszki, świeżej
- 30 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
- skórka z 1 cytryny sparzonej
- 40 g papryczek chili, świeżych pokrojonych na kawałki
- 900 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 55 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- 200 g białego octu winnego
- 100 g wody
- 150 - 200 g cukru trzcinowego
- 65 g miodu wielokwiatowego
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 358.9 kcal / 1501.5 kJ
- Białko
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Węglowodany
- 88.5 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 1033.3 mg