Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 5 - 7 gałązek natki pietruszki, świeżej
- 30 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- skórka z 1 cytryny, sparzonej
- 40 g papryczek chili, świeżych, pokrojonych na kawałki
- 900 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 55 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 200 g białego octu winnego
- 100 g wody
- 150 - 200 g cukru trzcinowego
- 65 g miodu, wielokwiatowego
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1501.5 kJ / 358.9 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 88.5 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 1033.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Lutenica
1 Std. 50 Min
Ciasteczka cebulowe
40min
Kawior z bakłażana
50min
Relish ogórkowy
1 Std. 30 Min
Pikle
1 Std. 20 Min
Chutney śliwkowy
1 Std.
Chutney z jabłek
1 Std. 20 Min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Słodko-ostry sos chili
25 Min