Urządzenia i Akcesoria
Wytrawna konfitura z pomidorów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
3 słoiki
Składniki
-
800 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
80 g pomarańczy ekologicznej, pokrojonej w plastry
-
30 g cytryn ekologicznej, pokrojonej w plastry
-
20 g limonki ekologicznej, pokrojonej w plastry
-
200 g cukru
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 strączek kardamonu rozgnieciony
-
2 łyżeczki ziaren pieprzu czerwonego
-
2 łyżeczki agaru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
2.3 g
Kalorie
1894 kJ /
446 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
105.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PORA NA POMIDORA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Ketchup
1 godz.
Dżem z melona
30 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Agrestowy chutney
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min