![Prowansalski baton z migdałami i miodem Prowansalski baton z migdałami i miodem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89A82361-D40F-46F3-8526-B4014BB76F48/Derivates/495ccf29-4769-49ba-9577-f44854e0c022.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g migdałów, blanszowanych
- 2 płaty andrutów
- 400 g miodu, płynnego
- skórka otarta z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek, ilość do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1926 kJ / 460 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Granola piernikowa
1h 45 min
Herbata chai masala
15min
Kulki z suszonymi śliwkami
30 Min
Granola kokosowa
1hod. 40min
Gorąca czekolada z brandy
15min
Spread czekoladowo-orzechowy
12sa 10 dk
Batoniki do kieszonki
3h 15min
Kurkuma chai
15min
Marcepanowe batoniki
2h 40 min
Sos czekoladowy
20 Min
Ciastka na myślenie
45 Min
Lody waniliowe
12h