Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mleka, 2 % tłuszczu
- 10 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 100 g mąki chlebowej, pełnoziarnistej np. żytniej
- 400 g mąki pszennej
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 1 ½ łyżeczki soli
- 4 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- 70 g zielonych oliwek, bez pestek
- 70 g czarnych oliwek, bez pestek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2697.8 kJ / 645 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 101.5 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1309.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Chałka
2h 20 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 Std. 5 Min
Ciabatta
4h 40min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2 Std. 5 Min
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Drożdżówki Gibassier
2h 10min
Chlebki guttiau
2 Std. 30 Min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1h 30 min
Aromatyczne bułeczki zakochanych
2h 10min
Żytnie podpłomyki
2h 10min