Gaspacho concombre-feta

Gaspacho concombre-feta

4.5 188 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions

Składniki

  • concombres lavés, épépinés et coupés en tronçons
    2
  • gousses d'ail
    2
  • de feuilles de menthe fraîche ciselées et un peu pour le service
    2 c. à soupe
  • de yaourt à la grecque
    150 g
  • d'huile d'olive
    3 c. à café
  • de vinaigre de xérès
    1 c. à café
  • de sauce au piment, type Tabasco®
    3 gouttes
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de ciboulette fraîche ciselée
    4 c. à soupe
  • de feta émiettée
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 166.3 kcal / 695.9 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 11.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 331.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...