Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de gruyère, (80 g coupé en morceaux et 70 g en lamelles)
- 1200 g de courge musquée de Provence, coupée en morceaux
- 600 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 10 g de beurre
- 10 g de gingembre frais
- 3 œufs
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de noix de muscade en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940 kJ / 225 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de carotte aux épices et au parmesan
1h 5min
Flan d'aubergine
1 Std.
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Tarte à la praline
3 godz. 20 min
Tourte corse aux blettes et poireaux
2h 50min
Soufflé de potiron aux épices douces
1 Std.
Flan d'épinard
45 Min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1 Std. 20 Min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55min
Gratin de potiron aux châtaignes
1 Std. 10 Min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15min
Saucisson brioché
2h 50min