Gratin de courge

Gratin de courge

3.4 168 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 80 g de gruyère coupé en morceaux
  • 1200 g de courge musquée de Provence coupée en morceaux
  • 600 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 10 g de beurre
  • 10 g de gingembre frais
  • 3 œufs
  • 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de noix de muscade en poudre à ajuster en fonction des goûts
  • 70 g de gruyère coupé en lamelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11.5 g
Kalorie 940 kJ / 225 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...