Gratin de courge

Gratin de courge

3.4 162 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • de gruyère (80 g coupé en morceaux et 70 g en lamelles)
    150 g
  • de courge musquée de Provence coupée en morceaux
    1200 g
  • d'eau
    600 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de beurre
    10 g
  • de gingembre frais
    10 g
  • œufs
    3
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    60 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de noix de muscade en poudre à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 225 kcal / 940 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...