![Gratin de courge Gratin de courge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/18fbe10f-4b2a-422c-bbfb-cb0f8f0391fc/Derivates/6a1072c1-34c0-4b52-9c2d-9664f00eec77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de gruyère, (80 g coupé en morceaux et 70 g en lamelles)
- 1200 g de courge musquée de Provence, coupée en morceaux
- 600 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 10 g de beurre
- 10 g de gingembre frais
- 3 œufs
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de noix de muscade en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940 kJ / 225 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de courgette
1h 20min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Chou-fleur en soufflé
55 min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40min
Tarte à la praline
3h 20min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Gratin de butternut et polenta au comté
1 Std. 10 Min
Flan d'aubergine
1 Std.
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15 min
Gratin de potiron aux châtaignes
1 Std. 10 Min