Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre doux, pour les ramequins
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 200 g de lardons
- 280 g de pont-l’évêque, coupé en morceaux
- 200 g de lait
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de farine de blé, et un peu pour les ramequins
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1370 kJ / 329 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé au chèvre et au thym
1 Std.
Muffins au crottin de Chavignol
1 Std.
Crème parmentière au saint-marcellin
45 Min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35 Min
Moelleux au jambon, coeur à la moutarde à l'ancienne
2 Std. 45 Min
Minisoufflé au camembert
35 Min
Flan express au roquefort
30 Min
Minicrèmes brûlées au beaufort
3h
Délice au Carambar
2 godz. 30 min
Soufflés poires roquefort
1 Std.
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25 Min
Tartines aux comté, parmesan, lardons et roquette
25 Min