Moelleux au jambon, cœur à la moutarde à l'ancienne

Moelleux au jambon, cœur à la moutarde à l'ancienne

4.4 139 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • 100 g de parmesan coupé en morceaux
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 c. à soupe de moutarde à l'ancienne
  • 200 g de lait
  • 30 g de beurre et un peu pour les ramequins
  • 60 g de farine de blé
  • 3 œufs
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café de curry en poudre
  • 130 g de jambon blanc détaillé en dés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 1401 kJ / 336 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Węglowodany 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...