Urządzenia i Akcesoria
Lentil and mint salad
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 55 min
4 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil60 g
-
lemon juice30 g
-
ground white pepper1 pinch
-
salt plus an extra ½ tsp3 pinches
-
water1200 g
-
split black lentils200 g
-
cherry tomatoes cut into quarters200 g
-
red onion cut into thin slices (1-2 mm - see Tips)80 g
-
fresh mint leaves only2 - 3 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
297.1 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
1345.8 kJ /
320.3 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quinoa tabouli
12 godz. 40 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35 min
Zucchini soup
25 min
Mediterranean capsicums
2 godz.
Mushroom stroganoff
20 min
Spring greens with grapefruit
30 min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Artichoke and bean ragout
1 godz. 30 min
Eggplant with burghul
55 min
Honey ginger tofu with greens
2 godz. 25 min
Smoky Mexican bean soup
35 min