Lentil and mint salad
TM6 TM5 TM31

Lentil and mint salad

4.3 (12 ocen)

Składniki

  • 60 g extra virgin olive oil
  • 30 g lemon juice
  • 1 pinch ground white pepper
  • 3 pinches salt, plus an extra ½ tsp
  • 1200 g water
  • 200 g split black lentils
  • 200 g cherry tomatoes, cut into quarters
  • 80 g red onion, cut into thin slices (1-2 mm - see Tips)
  • 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1345.8 kJ / 320.3 kcal
Białko
12.8 g
Węglowodany
26.6 g
Tłuszcz
16.1 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
8 g
Sód
297.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy