Urządzenia i Akcesoria
Lentil and mint salad
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 55 min
4 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil60 g
-
lemon juice30 g
-
ground white pepper1 pinch
-
salt plus an extra ½ tsp3 pinches
-
water1200 g
-
split black lentils200 g
-
cherry tomatoes cut into quarters200 g
-
red onion cut into thin slices (1-2 mm - see Tips)80 g
-
fresh mint leaves only2 - 3 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
297.1 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
1345.8 kJ /
320.3 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Summer dahl
35 min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20 godz. 15 min
Pea and garden mint fritters
25 min
Vegan hollandaise
10 min
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1 godz.
Savoury tofu quiche
1 godz. 30 min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Artichoke and bean ragout
1 godz. 30 min
Israeli couscous salad
1 godz.
Zucchini tortillas with falafel
25 godz. 30 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 min