Green quinoa breakfast bowl (Post-natal)

Green quinoa breakfast bowl (Post-natal)

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • baby asparagus trimmed
    1 bunch
  • frozen peas
    100 g
  • frozen edamame beans defrosted and shelled (see Tips)
    80 g
  • water
    850 g
  • white quinoa
    80 g
  • fresh baby spinach leaves
    20 g
  • zucchini cut into thin strips
    1
  • spring onions/shallots shredded
    2
  • eggs poached (see Tips)
    4
  • soft feta
    80 g
  • shelled unsalted pistachio nuts chopped
    30 g
  • dukkah
    2 tbsp
  • extra virgin olive oil for drizzling
  • micro herbs to serve (optional)
  • lemon or lime, cut into cheeks to serve (optional)
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21.3 g
Kalorie 1759.4 kJ / 418.9 kcal
Tłuszcz 27.1 g
Błonnik 8.6 g
Węglowodany 18.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...