Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried shiitake mushrooms
- 800 g hot water
- 160 g farro
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1200 g water
- 140 g puy lentils
- 100 g white quinoa
- 10 peeled raw prawns
- 3 tbsp olive oil
- 1 tsp sea salt flakes, plus extra to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, plus extra to taste
- 2 kale leaves, stalks removed and leaves cut into thin slices
- 6 sprigs fresh basil, leaves only, cut into thin strips
- 2 tsp lemon juice
- 2 baby cos lettuce, leaves separated
- 150 g feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 408.5 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 813.1 mg
Alternatywne przepisy
Brussels sprouts with lime crumb
20min
Quinoa tabouli
12h 40min
Rainbow bowl
1h 20 min
Asparagus risotto
40 min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2u. 50min
Baked beans
13h 25min
Celeriac parmigiana
1h 10 min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Tuna empanadas
2h
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40 min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 godz. 35 min
Lentil and mint salad
3 Std. 55 Min