Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Couscous and vegetables
- 150 g couscous
- 450 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g beetroot, peeled and cut into cubes (1 cm)
- 200 g sweet potato, cut into cubes (2 cm)
- 150 g broccoli, broken into small florets
Tahini dressing and assembly
- 100 g tahini
- 20 g lemon juice
- 10 g sesame oil
- ½ tsp cumin seeds
- 20 g honey
- 150 g Greek-style natural yoghurt
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 avocado, cut into thin slices (3 mm)
- 1 apple, cut into slices (3 mm)
- 125 g canned chickpeas (rinsed and drained weight)
- 2 limes, cut into quarters
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped
- 4 tsp sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2414 kJ / 574.8 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 16.1 g
- Sód
- 1315.3 mg
Alternatywne przepisy
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min
Colourful quinoa salad
40min
Quinoa tabouli
12h 40min
Freekeh and broad bean salad
2 Std. 30 Min
Mediterranean capsicums
2h
Quinoa salad with mango salsa
1 Std.
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15min
Mediterranean vegetable bake
50 min
Vegetable lasagne
1h 35min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Soba noodle and tofu salad
35 Min