Glasmie met garnalen en knoflooksaus

Glasmie met garnalen en knoflooksaus

3.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porties

Składniki

  • glasmie (gemaakt van mungbonen of rijst)
    200 - 250 g
  • warm water voor het weken
  • teentjes knoflook
    70 g
  • olie
    40 g
  • zout (opcjonalnie)
    ½ tl
  • gemalen witte peper
    ¼ tl
  • suiker
    35 g
  • sojasaus
    40 g
  • rijstwijn
    20 g
    20 g witte wijn
  • water
    700 g
  • rauwe middelgrote garnalen, gepeld en het darmkanaal verwijderd
    200 - 250 g
  • platte sperziebonen
    200 g
  • lente-uien in blokjes (3 mm) of gekruld (zie tip), als garnituur
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portie

Kalorie 438 kcal / 1832 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...