Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g glasmie (gemaakt van mungbonen of rijst)
- warm water, voor het weken
- 70 g teentjes knoflook
- 40 g olie
- ½ tl zout (opcjonalnie)
- ¼ tl gemalen witte peper
- 35 g suiker
- 40 g sojasaus
- 20 g rijstwijn
- 700 g water
- 200 - 250 g rauwe middelgrote garnalen, gepeld en het darmkanaal verwijderd
- 200 g platte sperziebonen
- 50 g lente-uien, in blokjes (3 mm) of gekruld (zie tip), als garnituur
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1832 kJ / 438 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Fatayer met kaas en munt
2h
Zijden tofu cheesecake
Keine Bewertungen
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1sa 10 dk
Zoetzure dhal
Keine Bewertungen
Fijngehakt rauw vlees
35 dk
Kippenstoofpot met saffraan en sinaasappel
1h 35 min
Granité van koffie
8h 10 min
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
9 godz. 15 min
Cashew- en kokosmelk
10 Min
Quinoasalade
40 Min
Rundsvlees met tamarinde en kleefrijst
8h 10 min
Steak Stroganoff
45 Min