Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 1 ½ tl zout, volgens smaak
- 600 g aardappelen, in stukken (2-3 cm)
- boter, om in te vetten
- 4 verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)
- 1 citroen, liefst biologisch, geraspte schil en sap
- 1 snuifje vers gemalen peper, volgens smaak
- 100 g sjalotten, gehalveerd
- 10 g boter
- 300 g verse champignons, in plakjes
- 50 g droge witte wijn
- 50 g room
-
200
g smeerkaas (bijv. La vache qui rit®)
lub 200 g roomkaas - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 1 tl citroenzeste
- zout, volgens smaak
- vers gemalen peper, volgens smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Broccoli en aardappelen met blauwe-kaassaus
45min
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45min
Kip met romige groenten saus
50 min
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35 min
Kip in perziksaus
40 min
Forel met hollandaisesaus
50 min
Gestoomde tarbot filets en gemengde groenten
1 godz. 15 min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50 min
Frittata met gestoomde aardappelen
1 godz. 15 min
Basisbouillon
Brak ocen
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 godz.
Kabeljauw in tomatensaus
30 min