Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g uien, in vier gesneden (1 ui)
- 2 teentjes knoflook
- 30 g olijfolie
- 200 - 300 g spek, in blokjes (5 mm)
- 20 g tomatenpuree
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 500 - 600 g water
-
1
tl paprika, gerookt, gemalen
lub 1 tl zoete paprikapoeder - 1 tl fijn zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- 350 g droge pasta, type spaghetti, middeldik
- Parmezaanse kaas, geraspt, voor garnituur
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
Alternatywne przepisy
Ovenschotel met kip en spek
1 godz. 10 min
Aardappelgoulash
1h
Penne met tonijn
35 min
Spaghetti carbonara
40 min
Pastaschelpen met verse tomatensaus en geitenkaas
45 min
Frambozen - limoensorbet
Brak ocen
Kipfricassee
Brak ocen
Pasta in tomatensaus met ham en chorizo
35 min
Fruitige saladedressing
5 min
Mediterraanse parelgerstrisotto
1h
Ovenschotel van aardappelen
1h 30 min
Steak Stroganoff
45 min