Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g uien, in vier gesneden (1 ui)
- 2 teentjes knoflook
- 30 g olijfolie
- 200 - 300 g spek, in blokjes (5 mm)
- 20 g tomatenpuree
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 500 - 600 g water
-
1
tl paprika, gerookt, gemalen
lub 1 tl zoete paprikapoeder - 1 tl fijn zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- 350 g droge pasta, type spaghetti, middeldik
- Parmezaanse kaas, geraspt, voor garnituur
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
Alternatywne przepisy
Preiquiche
1sa 45 dk
Alpengratin
50min
Griekse varkensstoofpot
45 dk
Glasmie met garnalen en knoflooksaus
1sa 15 dk
Gebraden kruiden-sinaas kip en basmati rijst met rozijnen
1h
Spaghetti carbonara
40min
Gerookte zalm sneetjes
Brak ocen
Mediterrane kippenpastei
50min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40min
Ovenschotel met kip en spek
1 godz. 10 min
Energierepen met granen en gedroogd fruit
2sa 30 dk
Pasta in tomatensaus met ham en chorizo
35min