Œuf crémeux, gâteaux de saumon fumé et crème chlorophylle - Nicolas Masse

Œuf crémeux, gâteaux de saumon fumé et crème chlorophylle - Nicolas Masse

4.6 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

La crème d'épinard
  • d'eau
    250 g
  • de pousses d'épinards frais
    150 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de beurre demi-sel
    30 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    80 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
Les gâteaux de saumon fumé
  • de beurre demi-sel pour les moules
    10 g
  • de saumon fumé
    200 g
  • œufs
    2
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    80 g
  • d'eau
    400 g
La cuisson des œufs
  • d'eau
    1000 g
  • de sel
    1 c. à café
  • œufs
    4
Le dressage
  • de caviar
    20 g
  • pousses d'oxalis
    quelques
  • pousses de pourpier
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 451.8 kcal / 1872.8 kJ
Białko 25.2 g
Tłuszcz 37.8 g
Węglowodany 2.5 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...