Maquereaux et artichauts à l'escabèche

Maquereaux et artichauts à l'escabèche

4.4 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
4 portions

Składniki

  • d'oignons nouveaux
    100 g
  • de carottes coupées en tronçons
    150 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de graines de coriandre
    1 c. à café
  • artichauts tournés, les fonds uniquement, coupés en lanières (5 mm) (voir "Conseil(s)"
    2
  • de vin blanc sec
    300 g
  • d'eau
    200 g
  • de vinaigre de cidre
    90 g
  • de fond de légumes en gelée
    2 cubes
  • de poivre 5 baies à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • maquereaux frais, vidés levés en filets
    4
  • de ciboulette fraîche ciselés
    20 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 597 kcal / 2487 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 36.3 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...