Terrine de volaille aux champignons et à l'estragon

Terrine de volaille aux champignons et à l'estragon

4.0 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • de carotte pelée et coupée en tronçons de 1 cm
    100 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    180 g
  • du sel
  • d'huile d'olive
    20 g
  • du poivre moulu
  • de blancs de volaille coupés en dés de 1 cm de côté
    350 g
  • de blancs d'œufs (3-4 œufs)
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    240 g
  • de cumin en poudre
    2 pincées
  • d'estragon frais haché, et 1 brin, équeuté
    1 c. à soupe
  • d'huile d'olive
    ½ c. à soupe
  • de vinaigre à l'estragon
    30 g
  • d'eau
    60 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    160 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 499 kcal / 2096 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...