Urządzenia i Akcesoria
Babka ziemniaczana z boczkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
2 ząbki czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1000 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
15 g oleju15 g smalcu
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
2 jajka
-
100 g mąki pszennej
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżki majeranku, suszonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
śmietana, 18% tłuszczu do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
507.3 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
986.9 kJ /
235.9 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
28.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny placek ziemniaczany
2 godz. 15 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Blok czekoladowy
6 godz. 15 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Kiszka ziemniaczana
4 godz. 20 min
Kopytka
40 min
Zupa szczawiowa
35 min
Szybkie zacierki
20 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Kaszubskie kotlety rybne
35 min